GAZİ KASABASI FORUM Web Designed By Mehmet
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GAZİ KASABASI FORUM Web Designed By Mehmet

GAZİ KASABALILARIN BULUŞACAGI TEK ADRES
 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Yeni mekanımız olan facebook.com/develigazimahallesi adresine bekleriz. by mehmet 18/08/2017

 

 develi cıvıklısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Administrator
Administrator
Admin


Mesaj Sayısı : 52
Kayıt tarihi : 08/01/09

develi cıvıklısı Empty
MesajKonu: develi cıvıklısı   develi cıvıklısı Icon_minitimeÇarş. Ocak 14 2009, 18:04

Develi Cıvıklısı

"Cıvıklı yapılacak et bir gün evvelden alına terbiye edile.Koyunun bel ve kaburga etlerinin sinirleri alındıktan sonra çift bıçak ile elde doğranıla , bir günlük beklemeye bırakıla.Bir gün sonra hazır et içine ince kıyılmış soğan katıla. Şayet arzı edilirse domates ve biberde ince ince doğranıp cıvıklı eti ile karıştırılıp harman edile.15-20 dakika bekletile ve hamur üzerine serilmeye hazır edile.
Cıvıklı hamuru: Buğday unundan hazırlanan mayalı hamur yaklaşık 200 gram olarak kesilip pasalarda 15-20 dakika bekletile.
Ustalık mahareti ile ince bir şekilde açılan hamur, üzerine bekletilen cıvıklı serile, fırına atıla.
Cıvıklı fırını: 2x2 m. ebadında, 1 m. yüksekliğinde üzeri çamur ile örülen kasnak içine 100 batman çekilmiş kaya tuzu ufalanmış cam parçaları ince Kızılırmak kumu (ısı muhafazası için) konula. Tuz üzerine Erciyes dağındaki kartın tepesinde bulunan ateşe dayanıklı ot taşlarından 30x50x20 ebadında tıraşlanmış taşlar konula.
Fırının yan duvarları ve kubbesi ateş tuğlası ile örüle, kubbe üzerine yine ısı muhafazası için 50 batman çekilmiş kaya tuzu ufalanmış cam parçaları ince Kızılırmak kumu
konularak üzeri kapatıla.
Fırında yakacak olarak isi olmayan odun cinsinden meşe ve kızılçam yakıla. Fırın ateşi cıvıklı pişirileceği zaman fazla harlı olmaya.
Cıvıklının pişmesi: 5 dakikada pişen cıvıklı fırın çıkışında önceden ince doğranmış maydanozlar atılarak tabaklara servis yapıla.Cıvıklı yanında içecek olarak Erciyes dağından
gelen soğuk aksu veya ayran üzerine tatlı olarak tel kadayıfı yenile…
Yiyenlere afiyet ola, şifa bula,
Yiyemeyenlere nasip ola,
Cıvıklısı ile Develi nam bula,
Bizlere bu güzel nimeti veren
Allah'a Hamd ola…

İş bu ferman meşhur Develi Cıvıklısı için çıkarıla…"
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.gazili38.yetkinforum.com
 
develi cıvıklısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» develi resimleri
» MİLLÎ MÜCADELEDE DEVELİ
» DEVELİ DEN FİLİSTİN AYAKLANMASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GAZİ KASABASI FORUM Web Designed By Mehmet  :: Gazi Belediyesi Hakkında.. :: Genel Bilgiler-
Buraya geçin: